Αισθητική βελτίωση χαμόγελου

Αυξήστε την αυτοπεποίθηση σας βελτιώνοντας την αισθητική του χαμόγελου σας με απλούς τρόπους.

Η κάλυψη απογυμνωμένων ριζών (υφιζήσεων), η αφαίρεση χρωστικών από τα ούλα και η διευθέτηση του περιγράμματος των ούλων είναι μερικές από τις αισθητικές παρεμβάσεις που μπορούμε να προσφέρουμε για να βελτιώσετε το χαμόγελο σας.

xamogelo_arxiki.jpg
Υφίζηση / εις

Υφίζηση είναι η "απογύμνωση" μιας επιφάνειας της ρίζας ενός ή περισσοτέρων δοντιών. Συνήθως εμφανίζεται στις "μπροστινές" (προστομιακές) επιφάνειες των δοντιών.

Η υποχώρηση αυτή είναι αποτέλεσμα της απώλειας των ούλων και του οστού που στηρίζει το δόντι στην επιφάνεια αυτή, εξαιτίας κάποιου συνεχούς τραυματισμού της περιοχής.

Ο τραυματισμός συνήθως γίνεται από έντονο-δυνατό βούρτσισμα επί μακρό χρονικό διάστημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο τραυματισμός μπορεί να υφίσταται και από την παρουσία piercing, τοποθέτησης δακτύλου-νυχιού κτλ.

Μερικές άλλες καταστάσεις όπως "κακή" θέση του δοντιού εκτός οδοντικού τόξου, ή παρουσία φλεγμονής μπορούν να συνδράμουν στη δημιουργία της υφίζησης.

Τα κρύα και ζεστά ερεθίσματα ενδεχομένως να προκαλούν πόνο, διότι η ρίζα είναι εκτεθειμένη.

Εάν ξεκινήσει μια υφίζηση, αποτελεί μια ευάλωτη περιοχή που μπορεί εύκολα να χειροτερέψει. Επιπλέον, η εφαρμογή σωστού βουρτσίσματος είναι δύσκολη και επώδυνη.

Η άρση της αιτίας που προκάλεσε το πρόβλημα είναι πολύ σημαντική. Η εφαρμογή πλαστικής χειρουργικής του περιοδοντίου με σκοπό την κάλυψη της ρίζας πολλές φορές κρίνεται απαραίτητη για τη μακροχρόνια διατήρηση του δοντιού στο στόμα.


Αφαίρεση χρωστικών από τα ούλα
Διευθέτηση ουλικού περιγράμματος