Τοποθέτηση εμφυτευμάτων

Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων αποτελεί την πιο σύγχρονη λύση για την αντιμετώπιση περιοχών με ελλείψεις δοντιών (νωδές περιοχές). Τα δόντια σε εμφυτεύματα προσομοιάζουν τα πραγματικά και έχουν την ίδια αίσθηση και ικανότητα μάσησης με τα φυσικά δόντια. Οι ασθενείς με εμφυτεύματα έχουν τη δυνατότητα να τρώνε και να χαμογελούν με αυτοπεποίθηση σα να είχαν τα δικά τους φυσικά δόντια.

Οι χειρουργικές τεχνικές έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης και οι επιφάνειες των εμφυτευμάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της εμπειρίας του ασθενή, μειώνοντας σε σημαντικό βαθμό την μετ-επεμβατική ενόχληση (πόνος, πρήξιμο), καθώς και τους χρόνους συνολικής θεραπείας.

Η επιλογή ενός οδοντιάτρου εκπαιδευμένου στις καινούριες αυτές τεχνικές καθώς και η χρησιμοποίηση κατάλληλων εμφυτευμάτων αποτελεί την ιδανικότερη λύση για εσάς. Προετοιμάζουμε τα ούλα και τοποθετούμε τα εμφυτεύματα με τέτοιο τρόπο που να αναδύονται φυσιολογικά και να προσομοιάζουν με τα φυσικά.

Το κόστος των θεραπειών με εμφυτεύματα είναι προσιτό και ελάχιστο σε σχέση με την ποιότητα ζωής που προσφέρει.

Τοποθέτηση εμφυτευμάτων στο ιατρείο μας

Μετά την επίσκεψη στο ιατρείο μας θα αναλύσουμε την περίπτωση σας με σκοπό να σας προσφέρουμε το βέλτιστο δυνατό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Η τοποθέτηση πραγματοποιείται στον χώρο του ιατρείου υπό τοπική αναισθησία, ανώδυνα με τα πλέον σύγχρονα εργαλεία και μέσα. Η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει από 20 λεπτά έως μιάμιση ώρα ανάλογα με τον αριθμό των εμφυτευμάτων και την πολυπλοκότητα του περιστατικού.

Εάν η αποκατάσταση με εμφυτεύματα πιστεύετε ότι ταιριάζει για εσάς ζητήστε ένα ραντεβού μαζί μας για να αναλύσουμε τις πιθανές λύσεις και να καθορίσουμε ένα κόστος της θεραπείας σας.

implants_new.jpg
implants.jpg

Συμπληρωματικές τεχνικές με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων

Μπορεί να έχετε ακούσει ή να σας έχουν πει ότι δεν έχετε ικανό κόκαλο για να βάλετε εμφυτεύματα.

Με τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούμε αυτό αποτελεί παρελθόν.

Πλέον υπάρχει δυνατότητα ανάπλασης μέρους του οστού που έχει χαθεί και να μπορέσουν να τοποθετηθούν εμφυτεύματα με ασφάλεια.
Ανύψωση εδάφους ιγμορείου
Σε ορισμένες περιπτώσεις όταν τα πίσω δόντια της άνω γνάθου έχουν εξαχθεί πριν από αρκετά χρόνια ή όταν υπάρχει ιδιαίτερη ανατομία της περιοχής, το οστό της γνάθου δεν επαρκεί για να στηρίξει οδοντικά εμφυτεύματα.
 
Για να καταστεί αυτό εφικτό προχωράμε σε τεχνικές ανύψωσης του εδάφους του ιγμορείου, αναπλάθοντας στην ουσία κόκκαλο μέσα στην κοιλότητα του ιγμορείου. Το ιγμόρειο άντρο είναι μια αεροφόρος (είναι γεμάτη με αέρα) κοιλότητα της κεφαλής  και βρίσκεται ακριβώς από επάνω από τους άνω γομφίους (τραπεζίτες).
 
Εδώ και αρκετά χρόνια στην εμφυτευματολογία εκμεταλλευόμαστε αυτή την κοιλότητα και προχωράμε σε ανάπλαση οστού στην περιοχή αυτή προκειμένου να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε εμφυτεύματα σε ελλειμματικές οπίσθιες άνω περιοχές.
 
Είναι μια ασφαλής τεχνική εφόσον έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία (ακτινογραφίες, κλινική εξέταση) και πραγματοποιείται από εξειδικευμένο οδοντίατρο.
 
Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε τεχνικές ελάχιστης παρέμβασης για τη συγκεκριμένη μέθοδο, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό την μετ-επεμβατική ενόχληση.
 
Στις περισσότερες περιπτώσεις το εμφύτευμα τοποθετείται ταυτόχρονα.

Οστική ανάπλαση

Λύσεις με τοποθέτηση εμφυτευμάτων

Σταθερές οδοντοστοιχίες χρησιμοποιώντας οδοντικά εμφυτεύματα
Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν οδοντοστοιχίες τις οποίες ή δεν τις φοράνε ή τους ενοχλούν αρκετά γιατί δεν είναι σταθερές. Εάν διαθέτετε οδοντοστοιχία σίγουρα θα γνωρίζετε για το πρόβλημα αυτό, ιδίως στην κάτω γνάθο.
 
Ευτυχώς υπάρχει λύση για αυτό το πρόβλημα και η οδοντοστοιχία σας μπορεί να σταθεροποιηθεί με τη χρήση οδοντικών εμφυτευμάτων (μεταλλικές ρίζες τιτανίου που τοποθετούνται στα οστά των γνάθων).
 
Τοποθετούνται 2-4 εμφυτεύματα ανά γνάθο με μια επέμβαση που διαρκεί περίπου 1 ώρα και αφήνουμε τα εμφυτεύματα να επουλωθούν. Όταν ολοκληρωθεί η επούλωση κατασκευάζεται μια ενισχυμένη οδοντοστοιχία που «κουμπώνει» με clips επάνω στα εμφυτεύματα.
 
Η οδοντοστοιχία αυτή προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με μία συμβατική οδοντοστοιχία:
  • Σταθερότητα κατά τη μάσηση, δεν χρειάζονται συγκολλητικά οδοντοστοιχιών
  • Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, βελτίωση ποιότητας ζωής
  • Μικρότερο κόστος σε σχέση με ολική αποκατάσταση με εμφυτεύματα
  • Επέμβαση ελάχιστης παρέμβασης

Ολική αποκατάσταση γνάθου με εμφυτεύματα

Πρωτόκολλο all on 4

Άμεση φόρτιση
Γιατί να περιμένετε 3 μήνες για να τοποθετήσετε δόντι επάνω στο εμφύτευμα;
 
Συνήθως όταν τοποθετείται ένα εμφύτευμα (μεταλλική ρίζα) αναμένουμε ένα χρονικό διάστημα επούλωσης για να «δέσει» με το οστό της γνάθου. Στη φάση αυτή το εμφύτευμα είναι «κρυμμένο» κάτω από τα ούλα.
 
Ως άμεση φόρτιση θεωρούμε τη διαδικασία όπου τοποθετείται μία προσωρινή προσθετική εργασία (δόντι) επάνω στο εμφύτευμά που μόλις έχουμε τοποθετήσει, ώστε ο ασθενής να φύγει από το ιατρείο με δόντι που στηρίζεται στη μεταλλική ρίζα.
 
Ωστόσο αυτό είναι ένα πρωτόκολλο που θέλει πολύ προσεκτική επιλογή σε πιο περιστατικό θα εφαρμοστεί διότι διαφορετικά αυξάνεται πολύ το ρίσκο της διαδικασίας.
 
Στο ιατρείο μας παρέχουμε αυτή τη δυνατότητα, εφόσον η περίπτωση είναι κατάλληλη και σε συνεννόηση πάντοτε με τον οδοντίατρο ή προσθετολόγο σας που θα αποκαταστήσει το/α εμφυτεύματα.
Πρωτόκολλο all on 4